Verkavelingsvergunning Borgerwijk

Eén jaar na de gunning van de PPS “Borgerwijk” aan het consortium Bergesteyn* werd de verkavelingsvergunning goedgekeurd. Ondertussen werd er hard gewerkt aan de opmaak van het aanvraagdossier voor een omgevingsvergunning van de eerste fase: het “Zorgvastgoed”.

We streven ernaar om de bewoners eind 2021 te kunnen huisvesten in een gespecialiseerde omgeving, aangepast aan hun persoonlijke noden. Uniek aan dit project is de integratie van zorg in een echte woonwijk. De infrastructuur voor zorgbehoevenden zal namelijk deel uitmaken van een groter geheel. Zo hopen we het gevoel van ‘erbij horen’ te stimuleren en de stap naar een zorginstelling kleiner te maken.

In de tweede fase worden op de aanpalende percelen 15 woonkavels, 24 appartementen en 50 deels erkende assistentiewoningen ontwikkeld. Eenmaal het bestaande zorgvastgoed het seminariegebouw verlaat en haar intrek neemt in de nieuwbouw, kan worden gestart met de herbestemming van dit seminariegebouw.

Op de planning staan nu zo’n 200-tal appartementen, gecombineerd met diverse handelsruimten. De mooie, oude kapel in art-déco-stijl, zal plaats bieden aan een publiek toegankelijke, bijzondere bestemming opdat zoveel mogelijk mensen kunnen blijven genieten van dit waardevolle monument.

Borgerwijk is voor ons een bijzondere en ambitieuze uitdaging. Maar zeker ook eentje die nieuwe opportuniteiten met zich meebrengt. Het is de uitgelezen kans om studie te doen naar nieuwe woonvormen voor een samenleving in constante evolutie, een eerste stap naar het duurzaam, flexibel en betaalbaar wonen van de toekomst.

 

*
Ontwikkeling:
Vanhout Projects – Cores Development –
Monument Real Estate – Entreprises Jacques Delens
Bouw: Vanhout – Group Monument
Architectuur: Stéphane Beel Architects –
Archipelagolarte
Erfgoedspecialist: Origin
Studiebureaus: Mouton – Boydens – Daidelos-Puetz
Landschapsarchitect: Ontwerpbureau Pauwels


© 2019 Vanhout Projects  |  Privacybeleid  |  Data Protection Notice