Residentie Welderen te Weelde in de kijker

“Het zou niet de eerste keer zijn dat men in Weelde op een archeologische vondst stuit,” zegt Dirk Bastiaensen van Vanhout Projects. “Uit vooronderzoek blijkt dat ook hier mogelijk waardevolle informatie uit een heel ver verleden te vinden is. Het gaat dan vooral over de grondlagen waar de onderzoekers info kunnen uithalen tot 30.000 jaar terug. ”

Het onderzoek gebeurt door VEC (Vlaams Erfgoed Centrum) in twee fases. Dit najaar start nog het sleuvenonderzoek (40 tot 65 cm). Het diepere onderzoek (vanaf 250 cm) gebeurt allicht in samenspraak met de aannemer bij de start van de werken. “Een exacte datum hebben we nog niet. Het dossier is volop in opmaak. Dat betekent dat we na het archeologisch onderzoek meteen met de bouwwerken kunnen starten”, vult Bastiaensen aan.

Op de site aan de Weeldestraat in het centrum van Weelde komen 37 apartementen verdeeld over 3 verdiepingen. Het project kreeg de naam Residentie Welderen. De inplanting is eerder alternatief omdat het niet langs, maar dwars op de weg gepositioneerd is.

“Door de atypische inplanting, uitgewerkt door architectenbureau Office 48 uit Geel, kunnen de toekomstige bewoners maximaal genieten van het achtergelegen groen. Daarom zullen ook de parkeerplaatsen en de bergingen ondergronds komen. Bovendien beogen we een E-peil van maximum E20”, verduidelijkt Dirk Bastiaensen.

De plannen zijn nu al in te kijken bij Vansweevelt Makelaars die de verkoop voor hun rekening nemen.

Made in Kempen
GVA
Nieuwsblad


© 2019 Vanhout Projects  |  Privacybeleid  |  Data Protection Notice