Residentie Leoport te Leopoldsburg in de kijker!

Artikel uit made in Kempen:

Vanhout Projects geeft kanaalkom nieuw elan

Begin deze week is de opwaardering gestart van de zone aan de kanaalkom in Leopoldsburg. De Geelse projectontwikkelaar Vanhout Projects realiseert er 4 moderne gebouwen met 3 tot 4 verdiepingen, goed voor in totaal 41 appartementen en een handelsruimte. Alle appartementen zijn voorzien van ruime terrassen.

De appartementen komen op de plaats van de magazijnen van het vroegere tegelbedrijf Saillart en de aanpalende feestzaal. Weinig mensen zullen nog weten dat op deze locatie destijds veel van de soldaten en inwoners van Leopoldsburg hebben leren zwemmen. Eerst werd er in de kanaalkom een ondiep zwembad afgebakend, later in de jaren 1930 werd er een heus openluchtzwembad geïnstalleerd. Nu is het nog moeilijk in te beelden dat deze locatie ooit een mondain kantje had en dat de ‘jetset’ van Leopoldsburg hier de hete zomers heeft doorgebracht.

De laatste decennia zijn het de magazijnen van het gekende tegelbedrijf Saillart en de aanpalende bedrijfspanden die het uitzicht bepalen als je Leopoldsburg binnenrijdt vanuit Balen. En dat is nu bijna verleden tijd. Een aannemer startte deze week met de afbraak- en sloopwerken aan de kopse zijde van de kanaalkom. De afbraakwerken zullen allicht nog zo’n 5 weken in beslag nemen.

Dit project, residentie Leoport, wordt hét visuele uithangbord van het RUP ‘Aan de kom’ dat uitvoering geeft aan de strategische visie van de gemeente Leopoldsburg. “Deze site is zonder de twijfel de nieuwe hotspot van de gemeente. Niet alleen de ligging, aan de kop van de kom, is uniek. Ook de combinatie van wonen aan het water en dat op een boogscheut van het centrum zijn enorme troeven.” verklaart Dirk Bastiaensen van Vanhout Projects uit Geel.

Het project moet eveneens een uithangbord zijn van duurzame energieoplossingen. Dirk Bastiaensen: “Het project is volledig gasloos, zo minimaliseren we de CO2-uitstoot. De appartementen zijn uitgerust met hoogperformante warmtepompen en PV-panelen. Bovendien wordt er maximaal ingezet op regenwaterrecuperatie. We garanderen een E-peil van maximaal E20. Dat is beter dan de BEN-normen. De koper geniet zo gedurende 5 jaar van een volledige vrijstelling van de onroerende voorheffing.”

Benieuwd naar dit project? Neem zeker een kijkje op de projectwebsite en/of neem contact op met een van onze makelaars ERA of IMMO VAN HEES.


© 2019 Vanhout Projects  |  Privacybeleid  |  Data Protection Notice