Residentie Bloesemhof te Nieuwerkerken in de kijker!

Artikel uit made in Kempen:

Kempische samenwerking in Limburgse dorpskern

Op 1 juni start de Desselse aannemer Artem met de bouw van 22 appartementen en 7 woningen in het centrum van Nieuwerkerken in Limburg. Het project, dat ontwikkeld is door Vanhout Projects uit Geel, kreeg de naam Bloesemhof en geeft een invulling aan het binnengebied tussen de Kerkstraat en Mouveldstraat.

Bloesemhof dankt zijn naam aan de mooie fruitstreek rond Nieuwerkerken. De link tussen de naam van de residentie en het kenmerk van Haspengouw was dan ook snel gelegd.

Eind vorige maand zijn de afbraakwerken gestart in de Kerkstraat. Nadien volgen de bouwwerken. De oplevering is voorzien eind 2022.

Bloesemhof ligt pal in de dorpskern en geeft daardoor een extra uitstraling aan de gemeente. Projectontwikkelaar Vanhout Projects uit Geel zet maximaal in op energiezuinig wonen en leven. In totaal komen er 22 appartementen, verdeeld over 2 woonblokken en 5 gesloten en 2  halfopen bebouwingen. “Door te spelen met de volumes en door ondergrondse parkings te voorzien, kunnen we in het ontwerp creatief omspringen met de beschikbare ruimte en voldoende groene zones creëren”, aldus Dirk Bastiaensen, directeur bij Vanhout Projects. De woningen zullen ook over een eigen tuin beschikken.

“In al onze projecten streven we naar een E-peil dat maximaal E20 bedraagt, wat opmerkelijk beter is dan de opgelegde wettelijke norm. We voorzien PV-panelen, warmtepompen en performante ventilatiesystemen. Op deze manier zullen de bewoners kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat zonder kostelijke energierekening. Bloesemhof is een voorbeeld van hoe we toekomstgericht en dus future proof kunnen bouwen en wonen.” vertelt Bastiaensen.

De Geelse projectontwikkelaar verkreeg eind 2019 de omgevingsvergunning. De verkoop op plan is ondertussen al gestart.

Benieuwd naar dit project? Neem zeker een kijkje op de projectwebsite en/of neem contact op met makelaar Empresa Consult.


© 2019 Vanhout Projects  |  Privacybeleid  |  Data Protection Notice